• Wpisów: 353
  • Średnio co: 6 dni
  • Ostatni wpis: 1 rok temu, 14:40
  • Licznik odwiedzin: 68 088 / 2383 dni
 
lilka123321
 
*Chyba każda z nas marzy o zdrowej diecie bez wysiłku i bio produktów z wyższej półki. Zdrowy tryb życia stał się modny, a bycie fit pożądane, dlatego dziś o prostym sposobie na naturalny posiłek. Zrób sobie kefir, we własnym domu*

DSC_0413.jpg


*Grzybek tybetański zwany potocznie kefirkiem, ma postać małych galaretowatych grudek podobnych do różyczek kalafiora wielkości od 3 - 20 mm. Są to symbiotyczne kolonie bakterii i drożdży utrzymane w kefiranie* .

DSC_0406.jpg


Kefiru nie piłam od dobrych kilku lat, prawie zapomniałam jak orzeźwiający potrafi być latem i jak przydatny przy kuracji antybiotykami. *Napój przyrządzony na grzybku zawiera bakterie kwasu mlekowego oraz drożdże i żywe kultury bakterii, jest bogaty w białka, wapń, witaminy z grupy B* : B1, B5, B7, B12, niacynę, kwas foliowy, witaminę K, fosfor i magnez.

DSC_0366.jpg


*Hodowla i przyrządzenie i przyrządzanie, jak również więcej zdjęć znajdziecie na* : www.pastelovamoda.pl/(…)zrob-sobie-kefir-z-grzybka-…


Pozdrawiam!

Lila

Nie możesz dodać komentarza.

  Wyświetlanie: od najstarszego | od najnowszego